Kikindski vodič

25

Jul
2015
Terra multimedija vikend "Optimizacija optimizma"

Podelite na facebook: 24-25.07.2015. TERRA MULTIMEDIA VIKEND  
Dvodnevni umetnički i kreativno-istraživački audio-vizuelni događaj u produkciji Centra za Likovnu i Primenjenu Umetnost TERRA iz Kikinde.  
U okviru prvog dana manifestacije a četvrtu godinu za redom, publika će imati priliku da uživa u nastupima kantautora i muzičkih grupa na ovogodišnjem Festivalu Savremene Akustične Muzike -TERRA ACUSTICA.  
Terra Acustica prezentuje autorsku muziku i ostvarenja muzičara koji neguju autentično stvaralaštvo i polazište bazirano prirodnim-akustičnim instrumentima koji u ovom festivalu objedinjuju muzičku i likovnu umetnost, odnosno prirodne materijale kao medijume umetničkog izražavanja (u ovom slučaju glina to jest terakota i drvo). Festival Tera akustika prvenstveno je osmišljen kako bi pomogao neafirmisanim niskobudžetnim izvođačima isključivo akustične muzike da dođu do medijskog prostora  
Žanrovsko poigravanje izvođača bluz, jazz, pop, rock, indi, funk i dr. stilizovanom estetikom, omogućava ljubiteljima različitih muzićkih pravaca da na jednom mestu i u jedinstvenom ambijentu na najbolji način dožive savremenu akustičnu muziku.  
Prilikom izbora i selekcije izvođača koji nastupaju na “Akustici”, opredeljujući faktor za organizatore je “emotivnost” i komunikacija sa publikom koju autori nose, prenose i prezentuju u svojim nastupima.  
 TerraAcustica IV LineUp:  
 Katarina&Ljubica Duo /BG/-jazz
 Jovanović /BG/ - americana, storytelling
 Filiman /BG-NS/ - RnR, blues
 6. Čulo /SM/ - šansonjerski rock
The Fandrokasch /KI/ - funk, blues tamburaši
Vanya Con Trios /KI/ - vojvodiniana, pop  

Drugi dan manifestacije programski korespondira sa aktuelnim audio i video izrazom i izazovima, bogat nastupima i umetničkim sadržajima koji su bazirani na analognim, digitalnim i više medijalnim platformama i komunikacionim uređajima. Vizuelni audio i devijantna elektronska muzika, soundart, zvuk, performans, instalacija, videoart i dr. forme i formati izražavanja ili sve ovo zajedno u jednom umetničkom izrazu, autoru ili nastupu upućuju nas u danas neverovatne mogućnosti umetničkog stvaranja i izražavanja koje smo se potrudili da vam predstavimo .
TERRA BEATS &MULTIMEDIA održava se na nekoliko lokacija, čije otkrivanje i sadržaje posetioci imaju mogućnost da istraže. Pored otkrivanja jedinstvenog i izuzetnog kulturno-umetničkog resursa -TERRA, želja organizatora je da podstakne posetioce u sticanju novih doživljaja i umetničkih iskustava, individualnih i zajedničkih. Umetnici koji nastupaju, na licu mesta kreiraju svoje radove i istovremno ih prezentuju publici, stim je interakcija jedinstveno, zajedničko i neponovljivo iskustvo.  
Ideja organizatora u narednim manifestacijama da upotpuni ovaj odnos, odnosno omogući publici da kreira, učestvuje, asistira, nadgleda, kontroliše i sprovodi umetničke postupke na licu mesta.  
I danas je u “Teri” moguće u potpunosti kreirati i igrati se tz. “socijalnom plastikom”. Uspešno već više od 30 godina koristimo terakotu kao sredstvo i osnovu našeg krajnjeg izražavanja. Takođe želimo da isto postignemo i omogućimo i drugim disciplinama, pa i u tz.“virtuelnom stvaralaštvu”.  
Šta je Clubbing i plesna muzika danas, na velikoj otvorenoj sceni najbolje će nam to prezentovati oni koji su ovu scenu na našim prostorima i utemeljili. Očekujemo da publika uživa u vrhunskim DJ nastupima koje smo im pripremili.   Retrospektiva filmskih ostvarenja neponovljivog glumca, scenariste, režisera, dj, producenta, koosnivača kultne izdavačke kuće F-Communications ...Quentin za koga je Tarantino mala maca...  
TerraBeats and Multimedia LineUp:  
Projekat //0: Stefan Jovanović, Zoran Radulović, ModernQuartet (introducing Volca Beats), Ubivae (livea act), Daniel Aleksandar Danilović (live act), Fakir DJZ, Branko Milovanović, Goldman&Furashi, Gigatron Selecta dub structure

Multimedia: Social palstic virtual gymnastics,
Filmography: Quentin Dupoieux (Mr Oizo)
Artworks: Slaviša Starčev, Zaric Abraccio  
Cilj same manifestacije je prezentacija različitih oblika kreativnog izražavanja, predstavljanje kulturno-umetničku građe, produkcije i fundusa skulptura u terakoti. Svi radovi i nastupi biće naknadno posebno publikovani prezentovani putem socijalnih mreža i drugih dostupnih kanala komunikacije.  
Ulaz za sve programe je besplatan. Neophodno je doći dobro raspoložen i direktno Post-ovati “Lajkovati” ono što vam se sviđa.  
Pokrovitelj manifestacije je SO Kikinda, bez čije podrške kao i podrške malih sponzora ne bi bilo moguće organizovati ovu manifestaciju.

Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2
Vrati se na vrh strane.