Kikindski vodič

27

Mar
2015
Otvaranje izložbe slika

Podelite na facebook: U petak 27. marta u 19 časova u galeriji TERRA biće upriličeno otvaranje izložbe slika “Couvade”, akademskog slikara Darka Stojkova.

 “...Osnovni koncept izložbe „Couvade“ Darka Stojkova čini analiza ovog psihološkog fenomena. Kao rezultat svojevrstne introspekcije ovog umetnika, koji je i sam nedavno postao otac, nastao je skup autentičnih impresija i tumačenja stanja koje Stojkov dovodi u vezu sa vrstom uživljavanja o kojoj je reč. Kompleksnom kompozicijom umetnik ukazuje na složenu prirodu ovog emocionalnog stanja, dok asocijativni i u trenucima duhoviti  likovni citati prenose posmatraču umetnikove nesvakidašnje utiske o zagonetnom Kuvada sindromu...!

 (izvod iz teksta kataloga R. Seke)


 DARKO STOJKOV rođen 1979. u  Kikinda, Jugoslavija. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti  u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi Jovana  Sivačkog. Na istom odseku završio specijalističke studije. Samostalni umetnik i član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Osnivač udruženja MOBA, projekta Visibillty i rezidencijanlog programa RAJ u Banatskoj Dubici, jedan od osnivača Galerije Inex i rezidencijalnog programa u  nezavisnom  prostoru Inex Filma, Beograd. Jedan od osnivača Belgrade art fair, prezentacija umetničkih prostora koji su organizovani od strane umetnika iz celog sveta. Trenutno na doktorskim studijama na  Fakultetu likovnih umetnosti, Beograd. Iza sebe ima veći broj samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  

Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2
Vrati se na vrh strane.