Foto vesti

19

Mar
2015
Promocija knjige "Napet šou"

Podelite na facebook: 


U prepunom holu Narodne biblioteke Jovan Popović održana je promocija knjige "Napet šou" Marka Šelića Marčela. Pred publikom u kojoj je većina još u  tinejđerskom dobu autor knjige Marko Šelić Marčelo i Srđan Srdić su u međusobnom razgovoru  predstavili knjigu i karijeru Marčela. Pred kraj promocije nekolicina iz publike postavljala je pitanja Marčelu o nastajanju pojedinih pesama i kako i gde nalazi inspiraciju.


"Markov Napet šou uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju.

 

 

Samim tim, Napet šou je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. „To jest, hoće li biti bolje? Neće.“, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo."

 

 

 

Teofil Pančić

 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2
Vrati se na vrh strane.