Foto vesti

08

May
2015
Otvaranje izložbe "Igralište"

Podelite na facebook: 


U galeriji Terra u Kikindi otvorena je izložba "Igralište". Izložba "Igralište" je projekat tri umetnice iz tri različite države: Magdalena Miočinović Andrić iz Srbije, Nada Stojić iz Rumunije i Beata Roštaš iz Mađarske.

MAGDALENA MIOČINOVIĆ ANDRIĆ je rođena 7. oktobra 1972. godine u Beogradu.Tokom studija filozofije započinje svoj umetnički rad učestvujući u pozorišnim radionicama trupe KUD – NIKUD. Radi na scenografiji, izradi plakata i osmišljavanju kreativnih radionica. 1998. upisuje vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirala u julu 2003. u klasi prof. Nikole Vukosavljevića. Tokom studija dvaput je nagrađivana godišnjom nagradom fakulteta za skulpturu u materijalu: za skulpturu u drvetu i skulpturu u metalu. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, na četiri vajarska simpozijuma, a do sada je imala četrnaest samostalnih izložbi. Njene četiri skulpture velikog formata, rađene u kamenu i u drvetu, postavljene su na javnim mestima u Sloveniji. Član je ULUS-a od 2004, a ULUPUDS-a od 2012. Živi i radi u Beogradu, kao samostalni umetnik.

BEATA ROSTÁS, rođena 16. avgusta 1979. godine u Egeru, Mađarskoj. Diplomirala je vajarstvo na Univerzitetu umetnosti u Pečuju 2004. godine. Od 2012. doktorand na odeljenu za skulpturu Hadžetepe Univerziteta u Ankari. Član od najvažnijih umetničkih asocijacija u Mađarskoj i nekolikih u inostranstvu. Iza sebe ima 16 samostalnih i 49 grupnih izložbi. Od 2004. godine je učestvovala na 39 internacionalnih vajarskih simpozijuma u kamenu, i to u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini, Omanu, Iranu, Grčkoj, Italiji, Rumuniji, Litvaniji, Kipru, Mađarskoj, više puta u Egiptu, nekoliko puta puta u Egiptu, Rusiji, Nemačkoj, Turskoj, Češkoj, Sloveniji i Austriji, izradila skulpture velikog formata u terakoti na simpozijumima u Srbiji i Turskoj, u snegu u Turskoj i slami u Turskoj i Hrvatskoj. U proteklih 11 godina, realizovala je  36 skulpture velikog formata u otvorenom prostoru širom sveta.

NADA STOJIĆ rođena u Temišvaru  1980. godine. Završila osnovne i postdiplomske studije na odseku za vajarstvo na  Fakulteta umetnosti i dizajna Zapadnog Univerziteta u Temišvaru, Rumunija. Od 2013.godine  doktorand na istoj katedri. Član Udruženja likovnih umetnika u Rumuniji (Temišvarska podružnica). Iza sebe ima veći broj grupnih i samostalnih izložbi u Rumuniji i inostranstvu. Učestvovala na brojnimvajarskim simpozijumima i umetničkim kolonijama.  Osvojila velik  broj nagrada i priznanja među kojima su i nagrada na konkursu „Temišvar 1989“ (1999), nagrada „Juventus 2003“ i posebna pohvalnica odstrane Austrian Airlines u okviru konkursa „Ego-grafije” Galerija Trijade, Temišvar (2003), diploma za izuzetnost – za doprinos u promovisanju imidža Temišvara u Evropi u okviru događaja „Umetnostbitisanja u jednom evropskom gradu“ (2005), nagrada  Pro Cultura Timisiensis dodeljena od strane Timiškog Županijskog Saveta (2007). Živi i radi u Temišvaru.

 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2
Vrati se na vrh strane.