Foto vesti

09

Feb
2015
Krem čorba od bundeve

Podelite na facebook: 



Sastojci:
500 g bundeve
100 g šargarepe
100 g pavlake
50 g ulja
1 krupniji krompir
1 grančica ruzmarina
1,25 l bistre supe
1/2 glavice crnog luka
biber, so

Priprema:
Bundevu i krompir očistiti i iseći na kockice. Šargarepu iseći na kolutiće, a crni luk sitno iseckati.    
Zagrejati ulje, dodati iseckan luk i propržiti da bude staklast. Zatim dodati bundevu, krompir i šargarepu, zaliti sa malo supe, dodati ruzmarin, začiniti po ukusu i sve zajedno dinstati nekoliko minuta. Sipati ostatak supe i kuvati dok povrće potpuno ne omekša.
Gotovu čorbu skloniti sa vatre, izvaditi grančicu ruzmarina i sve propasirati kroz gusto sito.
Čorbu zatim vratiti na šporet, pustiti da provri, umešati pavlaku i kratko prokuvati.
Služiti toplo.



Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2 Banner 2
Vrati se na vrh strane.